Zoek

Wat is RadioFrequency?

Omdat in sommige van onze cryolipolyse apparaten ook een cavitatie functie zit ingebouwd, samen met radiofrequency, leggen we ook uit wat dit is.

Cavitatie, ook wel ultrasone cavitatie genoemd, is een afslankbehandeling die gebruik maakt van laagfrequente geluidsgolven (ultrasound) om vetcellen af te breken.

De cavitatie behandeling werkt op basis van lage geluidsgeloven. Ultrageluiden zijn geluidsgolven die niet hoorbaar zijn voor mensen (boven de 20.000 hertz). Het apparaat veroorzaakt  microbubbels waardoor het membraam van de vetcellen of adipocyten wordt verzwakt en triglyceriden vrijmaakt.

Het is het proces van lipolyse, waarbij triglyceriden worden afgebroken tot glycerol en vrije verzuurmoleculen.

Het losgemaakte vet komt vervolgens in de bloedsomloop terecht en wordt opgenomen door de lever, nieren en spieren. De overtollige vetzuren en afvalstoffen die overblijven verlaten het lichaam op natuurlijke wijze.

Er zijn aanwijzingen dat de behandeling helpt om van hardnekkig vet af te komen, al zijn wetenschappers vooralsnog verdeeld over de effectiviteit van deze nieuwe  afslankmethode (bron).

 

Hoe werkt een cavitatie behandeling?

wat is cavitatie

Het is belangrijk om te benadrukken dat ultrasone cavitatie geen vetcellen vernietigt. De methode maakt enkel de vetcellen ‘leeg’ van hun inhoud.

Dit betekent dat de vetcellen in staat zijn om vet weer op te slaan op het moment dat er een langdurig calorieoverschot plaatsvindt.

Cavitatie wordt uitgevoerd met een ultrasound apparaat wat in sommige cryolipolyse apparaten van Decryofabriek is geïmplementeerd, en zich richt op specifieke delen van het lichaam met laagfrequente geluidsgolven.

Dit proces verwarmt en vibreert de laag vetcellen onder het huidoppervlak. De druk van het apparaat veroorzaakt uiteindelijk dat de vetcellen vloeibaar worden en hun inhoud afgeven in de bloedbaan.

De vrije vetzuren in het bloed worden afgebroken tot energie of verlaten het lichaam via de urine, ademhaling of zweten (bron).

Duur van een cavitatie behandeling

De kosten te rekenen voor een cavitatie behandeling kunnen verschillen, afhankelijk van de kliniek waar de behandeling wordt ondergaan en (eventueel) gecombineerd met een cryolipolyse behandeling. De prijs van een cavitatie sessie varieert tussen de € 30 en € 100. Een sessie duurt gemiddeld 30 minuten.

De behandeling kent geen herstelperiode. Maar toch wordt aangeraden om 2-3 dagen tussen de sessies te houden en maximaal 2 zone's tegelijk te behandelen. Het menselijk lichaam heeft namelijk enkele dagen de tijd nodig om de vetzuren en afvalstoffen na een behandeling te verwijderen.

Houd er rekening mee dat om goede resultaten te bereiken er meerdere behandelingen worden uitgetrokken. Een totaal van 10-20 sessies zijn niet ongebruikelijk om de gewenste resultaten te bereiken. Voor onderhoudsbehandeling wordt minimaal 1 sessie per maand aanbevolen om de resultaten in de loop van de tijd te behouden.

Voor het beste resultaat wordt aanbevolen om de dagen voor de behandeling geen koffie en alcohol te drinken en om goed gehydrateerd te zijn voor de duur van de behandeling.

Het is belangrijk om zowel voor als na de behandeling veel water te drinken. Dit kan een effect hebben op de resultaten. Aangeraden wordt om voor vóór de behandeling minstens een 1 liter water te drinken.

Voordelen en nadelen van de cavitatie methode

Wat zijn de voordelen en nadelen van cavitatie?

 

Voordeel #1: de behandelingen zijn niet-invasief

Een cavitatie behandeling is een niet-invasieve methode net als cryolipolyse, waardoor het over het algemeen als pijnloos wordt ervaren. In tegenstelling tot liposuctie heeft cavitatie geen chirurgische ingrepen nodig.

Dit houdt in dat je geen blijvende littekens over houdt aan de behandelingen. In plaats daarvan vertrouwt de behandeling op hoogfrequente geluidsgolven om vet te verwijderen, zonder dat er direct lichamelijk letsel wordt veroorzaakt. Wel bestaat het risico op bloedstolsels en is er een kleine kans op zenuwbeschadiging (zie nadeel #5).

Voordeel #2: het is pijnloos

De cavitatie behandelingen worden over het algemeen door de meeste mensen als pijnloos beschouwd, zonder pijn na de behandeling. Tijdens de behandeling kan er ongemak worden ervaren, met name een tintelend of warm gevoel wordt door gebruikers gemeld.

Voordeel #3: neemt weinig tijd in beslag

De sessies duren niet lang en kunnen gecombineerd worden met een cryolipolyse behandeling. Houd er rekening mee dat je tussen de 20 tot 50 minuten aan tijd kwijt bent voor een behandeling.

Gericht op specifieke probleemgebieden die lastig zijn of te weinig vet aanwezig is voor een cryolipolyse behandeling.

De meest voorkomende probleemgebieden van vrouwen zijn de billen buik, bovenarmen en vetrolletjes rond de heupen. 

Voordeel#4: meerdere sessies noodzakelijk voor zichtbare resultaten

Voor de beste resultaten hebben de meeste mensen meerdere behandelingen nodig. Een enkeling zag direct resultaat na de eerste behandeling, maar zulke klanten heb je altijd.

Nadeel #4: niet voor iedereen geschikt

Iedereen met een pacemaker of coronaire hartziekten komt niet in aanmerking voor deze behandeling. Ook wordt de behandeling niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, hoewel er geen sluitend bewijs is dat cavitatie de foetus in gevaar brengt.

Volgens sommige doctoren kunnen vrijkomende geluidsgolven zeer waarschijnlijk het gehoor van het ongeboren kind schaden en een negatief effect hebben op het immuunsysteem van het kind.

Ook mag de afslankmethode niet worden uitgevoerd op personen jonger dan 18 jaar omdat het lichaam nog volop groeit en in ontwikkeling is. Bij jongeren vinden er nog vele hormonale veranderingen plaats die invloed hebben op de vetopslag. 

Nadeel #4: kans op lichamelijke bijwerkingen

Veelvoorkomende bijwerkingen van cavitatie behandelingen zijn gevoelloosheid, zwellingen, tijdelijke blauwe plekken op het behandelgebied en een tintelend gevoel in de huid. Ook misselijkheid, hoofdpijn, verhoogd dorstgevoel en een verminderde eetlust zijn bijwerkingen die kunnen worden ervaren na een cavitatie sessie. Deze problemen zijn direct op te lossen door veel water te drinken.

Nadeel #5: risico op bloedstolsels en schade aan zenuwen

Cavitatie kan bloedstolsels en zenuwschade veroorzaken. Bloedstolsels ontstaan doordat het apparaat de temperatuur in de bloedvaten opwarmt. Als zich een stolsel vormt in het gebied dat dat zuurstof aan de huid levert, kan de huid afsterven.

Zenuwbeschadiging kan langdurige gevoelloosheid veroorzaken in het behandelgebied. Dit komt het meeste voor in de armen, benen, gezicht en nek.

Ervaringen met de cavitatie-techniek

De meningen zijn nogal verdeeld als het gaat om de cavitatiebehandeling voor vetverlies. Net als de meeste producten en behandelingen voor gewichtsverlies zijn er zowel positieve als negatieve ervaringen te vinden.

Sommigen merkten een aanzienlijk smallere taille op na enkele sessies te hebben uitgevoerd. Anderen zagen geen tot weinig veranderingen in hun uiterlijk.

De negatieve beoordelingen zijn vooral gebaseerd op slechte ervaringen met nauwelijks zichtbare resultaten. Kosten van de behandeling is ook een probleem voor veel gebruikers:

 

Conclusie: een cavitatie behandeling is goed te combineren met een cryolipolyse behandeling voor de specifieke zone's.

Cavitatie kan nuttig zijn wanneer het wordt toegepast op lokale gebieden waar zich veel vet bevindt en welke niet te bereiken zijn met cryolipolyse. Resultaten verschillen van persoon tot persoon, afhankelijk van je lichaamssamenstelling, geslacht en leeftijd. Belangrijk om te onthouden is dat minder vetcellen niet betekent dat je andere vetcellen niet groter worden als je een ongezond voedingspatroon aanhoudt.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Stel deze via de live chat rechts onder in van  uw scherm of hier! 

Of download onze brochure met de laatste aanbiedingen.